Back to top

Konkursy "Najlepszy Smak Powiatu Poznańskiego" - kwiecień 2020

Inne
Sylwia Kowalska

W związku z planem uruchomienia szlaku kulinarnego „Smaki Powiatu Poznańskiego” oraz rozpoczęcia procesu wyboru, certyfikacji produktów i „obiektów” szlaku rozpoczęła się cykliczna organizacja konkursu produktów i potraw o tytuł „Najlepszy Smak Powiatu Poznańskiego”.

W dniu 4 kwietnia 2020 roku podczas Jarmarku Wielkanocnego odbywającego się w dniach 4-5 kwietnia - również w Muzeum Narodowym Rolnictwa w Szreniawie - Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie organizuje konkursy o tytuł:

  • Najlepszy Smak Powiatu Poznańskiego – Smak Mazurka
  • Najlepszy Smak Powiatu Poznańskiego – Smak Baby Wielkanocnej
  • Najlepszy Smak Powiatu Poznańskiego – Smak Pasztetu
  • Najlepszy Smak Powiatu Poznańskiego – Smak Mięsiwa (mięsa gotowanego lub pieczonego podawanego na zimno).